Pages

Wednesday 5 August 2009

Ani de liceu

Dimineata era mohorata si rece. Kiss si Thorn il asteptau in fata portii spitalului. Isi pusesera acelasi minidisk cu "Phoenix" si faceau posta o tigara. Aparu si Sax de nicaieri. Iesira din parc spre Bulevardul 1 Mai, pe langa Informatica. In curtea liceului era ceva agitatie. Patru pustani cu o minge de baschet fusesera intrerupti de doi indivizi.
"Trec tigani pe drum/ Drumu-i plin de fum...", incanta Phoenix intr-o magie prafuita.

- Bai Kiss, ii opri din mers Sax, ala nu e Soarece?
- Care, ma?
- Uite ala chitroc si indesat. Si al'lalt e Chistoaca.

Soarece ii cerea insistent mingea unuia dintre pustani, intr-o ploaie de injuraturi si bale. Chistoaca se tinea deoparte si-i teroriza pe baieti din priviri. Fulgerator, o sclipire argintie se intinse din mana lui Soarece si imediat cel care tinea mingea o lasa sa cada sub lovitura aplicata, cu lantul.
Ritmul se intetise, mesterii de la Phoenix repetau incantatia, muzica rascolea sangele. Sax incepu sa tremure si-si mangaie bratul stang. O cicatrice veche se intindea de la cot pana la degetul opozabil. Avea numai noua ani cand "prietenul" Soarece ii facuse cunostinta cu renumitul lantuc argintiu, in curtea scolii generale.

- Ba, Kiss, astia o cauta cu lumanarea!
- Sax, eu zic sa n-o cautam noi cu lumanarea...

Dar Sax era deja intrat pe poarta liceului. Thorn injura nervos insa nu indrazni sa riposteze. Era oricum prea tarziu. In cateva secunde Sax ajunse langa vechea sa cunostinta si apuca de celalalt capat al lantului. Ii trase un bocanc in plex si unul intre picioare.

- Iti aduci aminte de mine, ba putza de sobolan?

Thorn il prinse pe Chistoaca pe la spate si Kiss incepu sa-i tranteasca pumni si picioare in burta.
Soarece incerca sa-i taie de pe jos tendoanele de la picioare lui Sax dar acesta sari si-l calca pe mana. Soarece scapa cutitul apoi Sax il mai calca odata pe mana si-i mai trase doua picioare in gura. Sari pe el si incepu sa-i care pumni in moaca.

- Ti-aduci aminte de mine, 'tu-ti mortii ma-tii? Ti-aduci aminte...
- Garda, Sax, ne tiram! avertiza Kiss.

Deja se auzeau strigatele politistilor de la circa de peste drum.

...

Stateau rezemati de zidurile WC-urilor din parcul Icoanei. Sax schimba minidisk-ul. Asculta Judas Priest cu "Heavy Metal", remixata pe linie cryo-punk. Obisnuiau sa remixeze hit-urile maestrilor rock-ului intr-o acustica mai pe gustul lor, dar niciodata nu se atinsesera de piesele sacre, de pietrele de hotar. Tobele ii bubuiau ritmic in sange. Basul si tobele ii dadeau greutate pasilor. Da, Priest il transforma intr-un razboinic in armura.

WC-urile puteau ca dracu'. Era locul preferat de intalnire al homosexualilor. Legea nu mai interzicea relatiile fizice intre persoane de acelasi sex, insa interzicea practicarea oricarei forme de amor in locurile publice. Deci, cand cei trei ii atacau pe iubareti in toaletele din Icoanei, legea era intr-un fel de partea lor, si asta ii facea sa se simta mai puternici. Coborara in fuga treptele si izbira de perete usa de la intrare. Basii le bubuiau puternic in timpane.
Nu era decat unul singur, unul din "clientii" lor obisnuiti. Acesta se opri, deloc surprins, dintr-o miscare de frecare viguroasa a penisului deasupra unei chiuvete.

- Ce faci mosule... te-ai apucat de zugravit? ii arunca la misto Kiss dupa primii pasi.

Usile de la cabine erau toate inchise. Nu se auzea nici un zgomot in afara apei de la
pisoare.
Thorn incepu sa verifice fiecare cabina, una cate una, in timp ce Sax si Kiss se apropiara de individ. Acesta, mic si slab, cu o infatisare nervoasa, isi baga scula in pantaloni, isi inchise cei cativa nasturi ramasi si-i privi larg si fericit cu gura stirba. De partea lipsa din dantura avusesera ei grija in sesiuni trecute.

- De ce crezi ca zambeste bulanul? intreba amuzat Sax.
- O crede ca si-a luat omoru' de atatea ori ca ne-om fi plictisit si-l lasam in pace. raspunse Kiss cu o tenta de umor care nu-i era caracteristica.

Pumnul lui Sax ii zbura nefericitului si ultimul dinte frontal ramas. Individul cazu langa perete, ca o carpa. Isi ridica fata insangerata spre ei, inca zambea satisfacut.
O clipa mai tarziu se auzira sirenele in apropiere.

- De-aia erai fericit! Tu-ti mortii ma-tii de bulan! Kiss ii infunda un sut in stomac si o lua la fuga pe scari in sus, dupa ceilalti doi.

No comments:

Post a Comment